Eerste patrijzenkuikens in Ospel.

OSPEL – Eerder dit jaar deden we een oproep bermen en perceelranden niet voor 15 juli te maaien. Patrijzen zitten tot ver in juli op hun 10-20 eieren te broeden en er sneuvelen (onbedoeld) vele nesten. 

De eerste patrijzenkuikens zijn inmiddels gezien in Ospel. Akkerbouwer Dré Veugen zag ze aan de Stertendijk. Patrijzenouders verschuilen zich met hun piepkuikens eerst nog in het veilige lange gras maar langzaam aan komen de eerste families tevoorschijn. De teller staat nu op 7 families. Waaronder 2 families waarvan de patrijshen gezenderd is in het kader van het Ospelse patrijzen onderzoek.

Op de foto de nestlocatie, het nest met 13 eieren en het uitgekomen nest van gezenderde patrijshen Paula in de rand van een huisweitje van melkveebedrijf van Goch aan de Eindhovensebaan. Andre en Anja van Goch hebben uitstekend voor deze patrijzenfamilie gezorgd. Hulde!

Op het filmpje een andere patrijsfamilie met 10 kuikens van 3 weken oud op het zandpad aan de Lemmenhoek.

Vorig artikelStadswandeling over ‘de Biest’ Weert
Volgend artikelLWV inventariseert interesse voor Reshoring