Paspoorten en identiteitskaarten vanaf nu ook thuisbezorgd

HEYTHUYSEN –  Vanaf 1 juli biedt de gemeente Leudal de inwoners de mogelijkheid om hun paspoort of identiteitskaart te laten thuisbezorgen. “Een service die we graag bieden aan onze inwoner,” vertelt wethouder Stan Backus. “We hopen op deze wijze aan te sluiten bij de behoefte van onze inwoner.”

Vanaf nu thuisbezorgd
Reisdocumenten, zoals uw paspoort en identiteitskaart, kunt u vanaf nu laten thuisbezorgen. Als inwoner van Leudal betaal je €4,95 voor het gebruik van deze service. Op een afgesproken tijd en plaats komt de bezorger dan langs om het reisdocument aan u persoonlijk te overhandigen. Het aanvragen van het paspoort of identiteitsbewijs vindt daarbij wel nog plaats in het gemeentehuis. Hierbij geeft u aan of u het reisdocument wilt laten thuisbezorgen.

Zo werkt het
Het reisdocument kan bezorgd worden op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Thuisbezorgen betekent ook bezorgen op het werk of op de sportschool. Als het reisdocument klaar is neemt de bezorgdienst per mail contact op met de inwoner om een bezorgafspraak in te plannen. Vanaf 1 juli 2020 kunnen inwoners gebruik maken van deze extra service.

Goed voorbereid

De afgelopen tijd zijn de voorbereidingen getroffen om de thuisbezorging van de reisdocumenten gemakkelijk en veilig te laten verlopen, aldus wethouder Backus. “Met bezorgdienst zijn goede afspraken gemaakt in verband met de privacy en informatieveiligheid. Daarnaast hoop ik dat inwoners ook feedback geven op deze service, zodat we kunnen bijsturen indien nodig. Ik heb er vertrouwen in dat we samen het thuisbezorgen tot een succes kunnen maken voor en met de inwoner.”