Natuurmonumenten wil profiteren van bosontwikkelingen gemeente Weert

WEERT – De milieuorganisatie Natuurmonumenten wil naast, de twintig hectare natuur en bos die worden gepland in opdracht van gemeente Weert, ook zelf nog tweeëntwintig hectare bos zelf aanplanten. Zo meldt de limburger.nl

De gemeente Weert schakelde Natuurmonumenten in maart dit jaar in om in totaal twintig hectare bos aan te leggen. De gemeente wil daarmee haar areaal bos en natuur flink uitbreiden.

De natuurorganisatie wil nu bij de procedure meeliften voor de aanleg van eigen bos en natuur. Daarbij gaat het om in totaal tweeëntwintig hectare bij de Laurabossen, bij Stramprooierbroek en op de plek van het voormalige hondenoefenterrein aan de Vetpeelweg.

De gemeente heeft er niks op tegen dat Natuurmonumenten meelift. Extra kosten van onderzoek zijn wel voor eigen rekening, aldus de gemeente.