Deelnemers gezocht voor braderie en rommelmarkt met Geistingen kermis

Foto via gemeente Kinrooi

KINROOI – Vorig jaar startte het gemeentebestuur van Kinrooi met diverse acties om de dorpskermissen te kunnen behouden en te verbeteren waar nodig. Wegens corona werden de eerste kermissen van het jaar afgelast maar komend weekend zal in Kessenich de draad terug opgepikt worden. Om de heropleving van Geistingen kermis dit jaar door te trekken, gaat de dienst vrije tijd nu al op zoek naar deelnemers voor de bijbehorende braderie en de rommelmarkt.

Burgemeester Jo Brouns:  Het officieel besluit dat kermissen terug georganiseerd mogen worden, komt net op tijd voor Kessenich kermis die komend weekend plaats zal vinden. De foorkramers zullen zelf de nodige veiligheidsmaatregelen nemen conform het opgesteld protocol met de sectorfederatie en het ministerieel besluit. De randactiviteiten (Malbroek verbranden, Putvegen, kermiskoers,…) zullen echter niet doorgaan.

Tegen de laatste zondag van augustus – Molenbeersel kermis – hopen we dat ook de randanimatie opnieuw plaats kan vinden.  Dat zou de populaire kermisrun, de kermiskoers en de ambiance in de cafés ten goede komen. Voor de minder goed lopende kermissen, deden we vorig jaar enkele extra inspanningen zoals een officiële opening, contacten onderhouden met de foorkramers en de lokale horeca en de organisatie van randactiviteiten zoals een braderie en rommelmarkt.

Schepen van cultuur & feestelijkheden Mark Hoedemakers: Geistingen kermis 2.0 kende een gigantisch succes vorig jaar. Mede dankzij het goede weer, sprookjesfiguren die uit het niets opdoken en de opening met een dweilorkest was het een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid. Het is de bedoeling om die lijn door te trekken maar vanzelfsprekend houden we als gemeentebestuur de vinger aan de pols voor wat betreft de verdere ontwikkeling van de pandemie. Wat kinderanimatie en blaasmuziek betreft nemen we dan ook nog een afwachtende houding aan.

Omdat vanaf vandaag de maatregelen voor markten versoepeld worden – en hopelijk zo blijven – zijn rommelmarkten ook opnieuw toegestaan. Vandaar ook dat we al een oproep organiseren naar standhouders.  Er was vorig jaar bij Geistingen kermis een heel leuke braderie en ook een rommelmarkt, twee initiatieven die de dienst vrije tijd graag wil herhalen op zondag 20 september 2020. Net zoals vorig jaar zal er géén standgeld gevraagd worden.

Geïnteresseerde deelnemers voor beide initiatieven – braderie en rommelmarkt – kunnen zich melden bij de dienst vrije tijd in GC De Stegel via 089 300 840 of per mail naar [email protected].

Vorig artikelHerstart Automaatje
Volgend artikelHeerschap Groep en Albert Heijn gaan samenwerken