Tijdelijke garage op de Arsenaal

VENLO – In maart start een Europese aanbesteding voor de bouw en exploitatie van de tijdelijke garage op de locatie Arsenaal. Hiervoor is inmiddels een partij gevonden. Deze garage is een tussenoplossing op weg naar een permanente parkeeroplossing. 

Het college gunde de opdracht afgelopen dinsdag aan de combinatie Aan de Stegge Twello BV / Q-Park Operations Netherlands BV. Dit zijn dezelfde partijen die deel uitmaken van de combinatie die momenteel de permanente parkeergarage in Blok van Gendt (Q4) realiseert.

De ontwikkelcombinatie Aan de Stegge / Q-park realiseert op de Arsenaallocatie in totaal 260 parkeerplaatsen door middel van een 4-laagse garage, inclusief begane grond.

Zowel bezoekers als bewoners (evt. met abonnementen) kunnen gebruikmaken van deze garage die 24/7 open zal zijn. De garage krijgt mindervalidenplaatsen bij de ingangen en oplaadpunten voor elektrische auto’s. De garage zal gebruik maken van de bestaande in -en uitritten aan de Nassaustraat. De hoofdentree van de garage wordt de ‘íngang’ Parade – waar ook de voormalige Arsenaal garage een in-en uitgang had. Aan die zijde van de garage komt ook het trappenhuis met de lift. Aan de kant van het Arsenaalplein komt een tweede entree tot de garage.
De ontwikkelcombinatie bouwt en realiseert deze garage voor eigen rekening en risico.  Zij plannen in januari te starten met de bouw en verwachten de garage per 30 april 2021 operationeel te hebben.

Voor de omgeving organiseert de inschrijver na de zomer een informatieavond. Daar zal uitleg worden gegeven over het plan en de geplande bouw. Bij de verdere uitwerking van het ontwerp zal naast een goede ruimtelijke inpassing van het ontwerp in de omgeving ook rekening gehouden worden met fysieke maatregelen ter voorkoming van overlast voor de omgeving als gevolg van licht en geluid.

De garage is een tijdelijke oplossing. De gemeente is en blijft eigenaar van de grond. Met deze tijdelijke garage op de Arsenaal wordt het parkeeraanbod voor bezoekers en bewoners in centrum oost op peil gehouden. Ondertussen zal onderzoek gaan plaatsvinden naar een definitieve parkeeroplossing. Meer informatie over de aanpak van dat onderzoek volgt na de zomer.

Tekst via Venlo Online. 

BRONVenlo Online
Vorig artikelAlcoholgebruik bij scholieren gestopt met dalen, lachgasgebruik neemt toe
Volgend artikelZó overleefde HV Weert de coronastorm