Start deze zomer je eigen bedrijf met begeleiding, verzekering en een startkapitaaltje

WEERT / ROERMOND – Op 22 juli start het project ZomerOndernemer Keyport. Het project helpt en ondersteunt jongeren uit de regio Midden-Limburg, in de leeftijd van 15 tot 23 jaar, met het opzetten en runnen van hun eigen onderneming tijdens de zomervakantie. Ook gedurende deze Corona periode. De deelnemers krijgen gedurende het project veel begeleiding, worden verzekerd en ontvangen een startkapitaaltje.

“Juist nu is het belangrijk om jongeren een vooruitzicht in het ondernemen te bieden. Veel jongeren hebben in de afgelopen maanden niet kunnen werken, liepen daardoor inkomsten mis en hebben er aan gedacht eigen baas te worden. De quarantaine periode heeft veel nadelen gehad, maar er zijn ook veel mooie bedrijfsideeën gevormd en waar kunnen jongeren dit beter uittesten dan in het project ZomerOndernemer Keyport?!

Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijfje te beginnen, maar weten niet hoe of waar te beginnen. Ook hebben ze nog geen netwerk, weten niet goed hoe ze de communicatie moeten verzorgen om zo nieuwe klanten te vinden en vinden aspecten van het ondernemen, zoals de BTW-aangifte en de boekhouding, nogal eng. In het project laten we zien dat ondernemerschap superleuk is, niet eng hoeft te zijn en het ook prima naast een studie kan”, vertelt Cleopatra O’bryan, coördinator van het project.

We starten op 22 juli met een trainings-driedaagse waarin we, door middel van diverse oefeningen, de deelnemers klaarstomen voor het ondernemerschap. Ook besteden we tijd en aandacht aan hun eigen onderneming door bijvoorbeeld de ‘pitches’ te oefenen. In de weken erna komen we steeds bijeen voor reflectie. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Waar hebben ze hulp bij nodig? Steeds is aan dit moment ook een workshop of bedrijfsbezoek gekoppeld die gelinkt zijn aan het ondernemerschap.

De workshops worden door verschillende regionale partners verzorgd en op deze manier bouwen de deelnemers hun netwerk uit. Kortom een druk, maar interessant en leerzaam programma voor jongeren die graag willen ondernemen.

Om mee te kunnen doen heb je alleen een idee voor een onderneming nodig of moet je recent gestart zijn. Verder moet je minimaal 4 weken, maximaal 5 weken beschikbaar zijn om het programma te kunnen volgen. Deelname is gratis! Aanmelden voor het project is mogelijk tot uiterlijk 15 juli en kan via www.zomerondernemer.nl

ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Keyport en de Rabobank. Daarnaast zijn er ook landelijke sponsors die het project een warm hart toedragen.

Vorig artikelHoreca in Weert trekt alles uit de kast voor veiligheid gasten
Volgend artikelAnna Molen Keent opent de poort weer