Regio Kleve redt Airport Weeze van bankroet

WEEZE – Met een bijdrage van 5,3 miljoen euro van de regio Kleve aan Airport Weeze wordt geprobeerd een bankroet te voorkomen. De luchthaven heeft 6 miljoen euro nodig. De gemeente Weeze zou 7 ton moeten bijdragen.

Dat meldt De Limburger. De noodlijdende Duitse luchthaven telde vorig jaar 1,3 miljoen passagiers, waarvan 40 procent afkomstig was uit Nederland. Eerder werd de luchthaven al gesteund met 2 miljoen euro. De coronacrisis zorgt echter voor meer financiële problemen. In maart werd de luchthaven gesloten en pas sinds afgelopen zondag wordt er weer gevlogen.

Bijdrage
De noodhulp van de regio Kleve is enigszins verrassend, omdat er lange tijd geen meerderheid was. De gemeenteraad moet vrijdag een beslissing nemen over de bijdrage van 7 ton.

Vorig artikelZomerpakket voor kinderen die niet op vakantie kunnen
Volgend artikelLionel Richie, Beth Hart, Passenger, Sinéad O’Conner en meer bevestig voor Bospop 2021