Onderzoeken wat er kan met Weert kermis

WEERT – De coronaregels per i juli zijn bekend. In dierentuinen, pretparken en andere buitenlocaties met doorstroom van bezoekers is 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen zelf voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximumaantal personen. 

Er gloort weert een beetje hoop voor de traditionele Weerter Kermis. Wethouder Geert Gabriëls: ‘We gaan alles nog onderzoeken. De originele “normale” kermis lijkt niet mogelijk maar als kermisstad zullen we moeten onderzoeken wat wel kan!’.

Evenementen en concerten mogen in principe weer vanaf 1 juli. Dat zei premier Rutte vanavond op een persconferentie over de coronacrisis. Maar grote evenementen zullen voor half augustus niet plaatsvinden. Rutte: ‘We hebben de ergste loopings en scherpste bochten van de achtbaan gehad, voor nu. Dat hebben we samen bereikt. Het grote gevaar is nu dat we denken: Mooi, dat was de coronatijd, terug naar normaal. Straks komt er meer ruimte voor theaters, kerken, begrafenissen en bruiloften. Ook buurtbarbecues, braderieën en kermissen mogen weer. En in de horeca hoeft er geen afstand meer te zijn tussen de tafeltjes, als er kuchschermen staan.’

Verder mogen de seksclubs en de sekswerkers weer van start. Maar discotheken en nachtclubs blijven voorlopig, in ieder geval tot 1 september, gesloten. Ook meezingen in stadions blijft verboden. Voor zangkoren en zangensembles wordt repeteren en optreden wél weer mogelijk.

 

Vorig artikelDuizend euro coronabonus voor zorgpersoneel
Volgend artikelBermonderzoek studenten toont bijzondere bermbewoners