Duizend euro coronabonus voor zorgpersoneel

WEERT – Medewerkers in de zorg krijgen een bonus van duizend euro netto. Dat heeft minister De Jonge bekendgemaakt. De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers, in alle sectoren van de zorg. Het geld gaat niet naar artsen.

Het extra bedrag is een manier om de zorgsector te bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. De Jonge benadrukte dat in de zorg dag en nacht is gewerkt en dat veel mensen dubbele diensten hebben moeten draaien. “Het was een ongekende tijd”, zei hij.

De Tweede Kamer vroeg al aan het begin van de crisis om een bonus en het kabinet beloofde daaraan tegemoet te komen. De komende tijd moet worden uitgewerkt hoe de betaling precies in zijn werk gaat.

In het najaar uitgekeerd
Volgens De Jonge zal de bonus in het najaar worden uitgekeerd. Hij denkt dat zo’n 800.000 mensen voor de bonus in aanmerking komen en dat er dus 800 miljoen euro mee is gemoeid.. “Maar dat is een inschatting en in het najaar zal blijken hoeveel het er precies zijn.”

Met een krappe meerderheid wees de Kamer deze week het voorstel af om het zorgpersoneel ook structureel beter te belonen. De Jonge zei vandaag dat er al jaren meer geld naar zorgmedewerkers is gegaan. “We zorgen er elk jaar opnieuw voor dat de salarissen in de zorg de salarissen in de rest van de markt kunnen bijbenen.”

BRONNOS
Vorig artikelLionel Richie, Beth Hart, Passenger, Sinéad O’Conner en meer bevestig voor Bospop 2021
Volgend artikelOnderzoeken wat er kan met Weert kermis