Vrijwilligers volop bezig met voorbereidingen renovatie Sporthal ‘t Maasveld

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LEUDAL – Vrijwilligers van Stichting Spantenhal Neer waren zelf met diverse klussen bezig in Sporthal ’t Maasveld. Plezier voor henzelf én ’t Maasveld, waar we met velen gebruik van maken. Har Bots, Toon Jenniskens en Pierre Coppus hebben de inmiddels de goalen en de vangnetten achter de goalen, uit de hal gehaald. Ook hebben ze de befaamde tribunes tijdelijk verplaatst. Allemaal voorbereidingen op het leggen van de nieuwe sportvloer. Daarvoor is een gespecialiseerd bedrijf aan zet. De vrijwilligers verwijderden ook de zijwanden van de hal om de uitbouw van de sporthal mogelijk te maken. Daar komen de tribunes en ruimte voor opslag. De nieuwe sportvloer is vóór 1 september 2020, voordat de binnensportcompetities beginnen, gereed.

Bijzonder beeld: terug in de tijd
Wat dit beeld extra bijzonder maakt? Dertig jaar geleden waren de heren en andere vrijwilligers ook betrokken bij de bouw van de spantenhal. De Stichting Spantenhal Neer is opgericht in 1990 en komt voort uit de vroegere ballonhal. Door een storm is deze ballonhal verwoest en het werd snel duidelijk dat de hal in deze vorm niet meer terug zou keren. Een groep vrijwilligers, waaronder Har Bots en Toon Jenniskens, heeft  toen de handen ineen geslagen om een nieuwe permanente accommodatie te realiseren. Het resulteerde in een sporthal (Sporthal ’t Ligteveld), verhard buitenveld, 4 kleedlokalen, 2 scheidsrechterslokalen en een kantine voor het nuttigen van een kleine snack en drankje.

Sporthal ’t Maasveld
Tegenwoordig wordt de hal onder de naam Sporthal ’t Maasveld (link website) verhuurd. Het zijn nog steeds vrijwilligers welke zorg dragen voor de dagelijkse gang van zaken. Zo zorgen ze voor betaalbare prijzen om op een actieve manier sportief en actief te ontspannen. Een prima accommodatie voor sport, spel, tentoonstellingen, muziekevenementen etc. De sporthal ligt aan de Maasweg en is bereikbaar via de hoofdingang van het voetbalterrein.
Ruime parkeergelegenheid is aanwezig.

Online reserveren en contact per mail
I.v.m. de verbouwing is Sporthal ’t Maasveld  momenteel gesloten  Zodra de sporthal weer open gaat, kun je vanaf hier weer reserveren.
Voor vragen kun je contact opnemen met [email protected].

Vorig artikelNatuurAvontuur start de zomervakantie met workshops voor kinderen
Volgend artikelHitteplan komende dagen van kracht in zeven provincies