Burgemeester Heijmans dient ontslagbrief in bij koning

WEERT – Burgemeester Jos Heijmans heeft bekendgemaakt dat hij de koning een brief gestuurd heeft met het verzoek tot zijn ontslag.

“Op woensdag 3 juni jl. heeft de gemeenteraad van Weert de conclusies en aanbevelingen van het onderzoek van bureau Berenschot besproken”, schrijft hij op zijn Facebookpagina. “Vanaf de opdracht begin februari 2020 heb ik in volle overtuiging en vertrouwen in een positieve uitkomst, meegewerkt aan dit onderzoek. De politieke vertaling van de uitkomst was echter zeer teleurstellend. Allesoverwegend is dit voor mij aanleiding, met verschrikkelijk veel pijn in mijn hart, de eer aan mezelf te houden en afscheid te nemen als burgemeester van Weert.”

Gemeenteraad
Gisteren heeft de gemeenteraad van Weert aan gouverneur Theo Bovens laten weten dat de eerder uitgesproken motie van wantrouwen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 3 juni in stand blijft. Heijmans zegt op zijn Facebookpagina dat hij zijn ontslagbrief vorige week donderdag heeft gestuurd. Hij vraagt om een eervol ontslag op 1 oktober. Bovens heeft Ina Leppink benoemd tot waarnemend burgemeester in Weert.