Donar talent kiest voor BAL

In de aanloop naar het nieuwe seizoen krijgt het team van Basketbal Academie Limburg steeds meer vorm. Een aantal spelers met een doorlopend contract waren al bekend en de eerste aanwinsten druppelen binnen. Een van de nieuwe gezichten in het team van Radenko Varagic voor het nieuwe seizoen is Jef de Vries. Hij maakt de overstap van Donar naar Basketbal Academie Limburg. Jef de Vries tekent een contract voor twee seizoenen.

De twintig-jarige guard maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Dutch Basketball League. 9 keer kwam hij uit voor het Donar H1 team dat de competitie afsloot met een tweede plaats. Daarvoor doorliep hij de hele jeugdopleiding in Groningen. Ook speelde hij in het seizoen 2017-2018 nog een seizoen in de jeugd van het Duitse BG Göttingen. Jef de Vries kwam op de radar van de coaching staff van BAL na een goed seizoen in de Dutch Talent League. Coach Varagic: “Jef is een speler die gebruik maakt van zijn basketball intelligentie en op die manier voor zichzelf en de spelers om hem heen mooie dingen creëert. Daarnaast kan hij terugvallen op een betrouwbaar schot. Jef komt uit een basketball familie, daardoor is het basketball hem met de paplepel ingegoten. Dit zie je ook terug in de volwassen manier waarop hij zijn spel speelt.”

Jef de Vries is zelf ook blij om naar Weert te komen: “Ik ben erg blij met de overstap naar BAL. IK denk dat Weert de juiste plek is om mij verder te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om met de spelers en de coaching staf te gaan werken”.

Met Jef de Vries wordt het team van coach Radenko Varagic wederom een stukje completer. Ben jij er komend seizoen bij? Bestel je seizoenskaart via www.bal-webwinkel.nl!

Vorig artikelSporen van een wolf in Nederweert
Volgend artikelAantal werknemersbanen in maart met 23 duizend gekrompen