Zeker 400 medewerkers van Duits slachthuis besmet met coronavirus

Invloed prijs varkensvlees

VENLO – Zeker vierhonderd medewerkers van een slachthuis in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn besmet met het coronavirus. Er zijn in totaal duizend testen uitgevoerd, melden lokale media woensdag, maar van de helft is de uitslag nog niet bekend.

Het varkensslachthuis van levensmiddelenproducent Tönnies, die onder meer aan supermarkten levert, is gevestigd in de gemeente Rheda-Wiedenbrück. Vanwege de virusuitbraak zijn de werkzaamheden tijdelijk stopgezet.

De lokale autoriteiten besloten dinsdag alle medewerkers van dit slachthuis opnieuw te testen, nadat het bedrijf meldde een virusuitbraak onder het personeel op het spoor te zijn gekomen. Tot dinsdag waren in zeven dagen tijd 128 besmettingen in heel het bedrijf vastgesteld.

Naar verwachting krijgen de honderden personeelsleden in Rheda-Wiedenbrück die hun uitslag nog niet hebben, deze woensdag bericht over of ze wel of niet besmet zijn.

Het district Gütersloh, waar het slachthuis onder valt, sluit uit voorzorg alle scholen en kinderopvangcentra, omdat een deel van de ouders werkzaam is voor Tönnies. Voor de kinderen betekent dit dat hun zomervakantie, die eigenlijk pas eind juni zou beginnen, nu al van start gaat.

Al aan het begin van de week gaven nieuwe testresultaten aan dat het coronavirus zich binnen het bedrijf verspreidde. De volledige stopzetting van de zeugenslacht in Tönnies als gevolg van corona wees ook al op grote problemen met besmettingen van het personeel. De tijdelijke slachtstop van de grootste slachterijlocatie in Duitsland zal een impact hebben op de Duitse varkensprijs, die in de afgelopen weken juist weer een weg naar boven zag. Nederland exporteert zo’n 25.000 slachtvarkens per week en kunnen met het weer opstarten van Van Rooi in Helmond deze week wellicht in Nederland gewoon geslacht worden als blijkt dat deze dieren niet in Duitsland geslacht kunnen worden.

BRONNU
Vorig artikelMKB-Nederland blij nieuwe uitbreiding TOGS voor schrijnende gevallen
Volgend artikelMKB-Nederland blij nieuwe uitbreiding TOGS voor schrijnende gevallen