ENZUID – Uitnodiging online top 24 juni: Groene Chemie, Nieuwe Economie

Keyportregio – Hierbij nodigen wij u uit voor de online top van Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid) op 24 juni over het thema Groene Chemie, Nieuwe Economie. Tijdens deze bijeenkomst zal Arnold Stokking, CEO van Brightsite en aanjager van ENZuid, toelichten dat de opgave van de forse CO2-reductie voor de procesindustrie grote economische kansen biedt voor de maakindustrie, agro- en recyclingsector in de regio. Deze aanpak draagt bij aan de de reset van de economie waarin verduurzaming een belangrijke rol speelt.

We gaan hierover verder in gesprek met o.a. Diederik Samsom (Europese Commissie), Frank Kuijpers (SABIC), Anton van Beek (DOW), Guustaaf Savenije (VDL), Marc Prevoo (Synova), Emmo Meijer (Topsector Chemie), Focco Vijselaar (EZK), gedeputeerden van de provincies en vertegenwoordigers van kennisinstellingen en Invest-NL.

Datum en tijd van de livestream
Deze online top vindt live plaats op 24 juni 2020 van 15.30 tot 17.00 uur.
Voor deelname kunt u dit tijdstip in uw agenda opnemen.

Meer informatie en link naar livestream

We hopen dat we op 4 november 2020 weer een fysiek Kastelenoverleg kunnen organiseren om de uitgewerkte Actieagenda Groene Chemie, Nieuwe Economie 2021-2025 te kunnen lanceren. Op 4 november zal deze aanpak van Zuid-Nederland ook geagendeerd worden op de top Nederland-Vlaanderen.

Met vriendelijke groet,
Namens de partners van het Economisch Netwerk Zuid-Nederland,

Wim van de Donk
Commissaris van de Koning van Noord-Brabant

Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid)
Deze aanpak op het bovenstaande thema en de online top is een intiatief van het Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid), het strategisch samenwerkingsverband van de acht triple helix regio’s en de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Centraal staat business maken van missie-gedreven innovatie. ENZuid realiseert versnelling door een krachtige regionale innovatiestrategie en schakelt in Europees verband. ENZuid verknoopt en bouwt voort op de regionale triple-helix netwerken van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Lees meer over ENZuid op de website: ENZuid


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

BRONKeyport, ENZUID
Vorig artikelSoccer Talentino’s voetbalkamp
Volgend artikelEerste single van Sjaak Vermaak met de titel ‘Hey Sjaak!’