Gemeente Leudal ontvangt certificaat voor dementievriendelijke organisatie

LEUDAL – Vandaag, dinsdag 16 juni, ontvangt de gemeente Leudal een certificaat voor dementievriendelijke organisatie uit handen van Wil Velding en Rikie Verhaeg van Alzheimer Midden-Limburg. Wethouder Mart Janssen neemt het certificaat in ontvangst. Hiermee wenst de gemeente Leudal haar bijdrage te leveren aan een dementievriendelijke organisatie op weg naar een dementievriendelijk Leudal.

Mart Janssen: “Meerdere collega’s in de organisatie hebben een training in het gemeentehuis gevolgd, ‘omgaan met dementie’. Dit certificaat is een aanmoediging om dementievriendelijkheid in de organisatie verder te ontwikkelen en uit te dragen naar onze gemeenschap. Onze medewerkers die telefonisch of fysiek in contact komen met inwoners, ook met inwoners met dementie, hebben baat bij kennis in het omgaan met dementie. Dit leidt tot minder stress op de werkvloer voor zowel medewerkers én onze klanten. Gezien de huidige situatie (corona) realiseren we ons dat het juist nu hele moeilijke tijden zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Vanuit de gemeente Leudal en Synthese doen we onze uiterste best om zoveel mogelijk, waar we kunnen, te ondersteunen.”

Samen werken aan een dementievriendelijke gemeente
Het aantal mensen met dementie in de gemeente Leudal neemt de komende jaren toe. In 2015 waren er in Leudal 670 mensen met dementie. In 2020 zal het aantal mensen met dementie verder toenemen naar 820. In 2040 wordt verwacht dat dit aantal bijna verdubbeld naar 1500 mensen met dementie. Naar de toekomst toe krijgen dan ook steeds meer mantelzorgers, inwoners en organisaties in de dagelijkse praktijk te maken met dementie. Mensen met dementie nemen deel aan het gewone leven: je komt hen tegen op straat, bij de bakker, in de supermarkt of bij jouw lokale vereniging. Het is belangrijk dat we; inwoners, bedrijven en verenigingen, kennis hebben van dementie en hoe hier goed mee om te gaan.

Jouw organisatie ook dementievriendelijk?

Als gemeente roepen we organisaties op deel te nemen aan de training, zodat steeds meer organisaties het certificaat ‘dementievriendelijke organisatie’ gaan uitdragen. Meer weten over hoe om te gaan met dementie voor u of uw organisatie? Kijk op: www.samendementievriendelijk.nl

Vorig artikelInschrijfmogelijkheid dertien woningen Laarveld
Volgend artikelVan Kaathoven nieuwe inzamelaar huisvuil in Weert