Aanvragen Corona-fonds van start

ROERMOND – Sinds 8 juni kunnen aanvragen voor het Roermondse Corona-fonds worden ingediend. Voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen die als gevolg van de coronacrisis ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd en die geen andere steun kunnen krijgen, kan het fonds de redding zijn. Er is ook geld en andere hulp beschikbaar voor organisaties en inwoners die goede en innovatieve ideeën voor de 1,5 meter-samenleving willen uitvoeren.

Samen goed door deze crisis komen
Portefeuillehouder Marianne Smitsmans is blij dat het voorstel voor het Corona-fonds vorige week unaniem is vastgesteld door de raad.

“Er wordt van ons allemaal nog veel gevraagd de komende tijd en we doen er als college alles aan om samen op een goede manier door deze crisis te komen. Dat kost veel geld. Maar het vraagt ook om goede ideeën, samenwerking en flexibiliteit. Daar levert het Corona-fonds, als een van de eerste extra gemeentelijke fondsen, een belangrijke bijdrage aan. Maar ook andere maatregelen zoals de verruimde mogelijkheden voor ondernemers, het ondersteunen van verenigingen, een veilige binnenstad en vele andere activiteiten pakt het college op. Het Corona-fonds is een extra ondersteuning van de stad.”

Aanvraag indienen
Op de website www.roermond.nl/coronafonds/ staat het aanvraagformulier dat je online kunt invullen. Aanvragers voor noodmaatregelen ontvangen binnen twee weken een bericht. Aanvragers met voorstellen voor de 1,5 meter samenleving ontvangen binnen vier weken een bericht.

Vorig artikelVaderdag-fotospeurtocht door de binnenstad van Weert
Volgend artikel1e Online Stagemarkt krijgt vervolg