Uitpunt Hamont-Achel organiseert coronaproof zomeraanbod

HAMONT-ACHEL – Voor jong Hamont-Achel bracht de veiligheidsraad van woensdag 3 juni goed nieuws: het werd namelijk opnieuw toegelaten om komende zomer een vakantieaanbod te organiseren! Samen met enkele externe partners bokste het UiTpunt de voorbije dagen in toptempo een coronaproof aanbod in elkaar dat net zoals de voorgaande jaren een mooie mix van sport, creativiteit, techniek en cultuur omvat.

Dit jaar staan er alweer enkele nieuwe activiteiten op het programma. Zo is er onder andere de Youtube-dag waar hipsterkinderen onder begeleiding Youtube-video’s leren maken. Tijdens een dagje Lekker Creatief maken de kinderen dan weer een heerlijke lettertaart en een coole turnzak en sleutelhanger voor het volgende schooljaar. Voor wie het graag muzikaler aanpakt, is er de vijfdaagse Musicalstage met Planktom en de kinderen met survival-skills kunnen op hun beurt terecht in Kamp HA’s.

Hoewel er heel wat nieuwe activiteiten aan bod komen, worden ook de ‘goede oude klassiekers’ weer aangeboden. Denk maar aan Start to swim, het kleuterkamp waarbij men dit jaar op avonturentocht gaat of kamperen, het CombiSTEMkamp en de creadagen waar de kinderen dit jaar aan de slag gaan als een echte Picasso. Kortom: er is voor ieder wat wils!

Speelpleinwerking en sportkampen
Bovenstaand ruime aanbod wordt ook nog eens aangevuld met activiteiten van externe partners, zoals de tenniskampen in Hamont en in Achel, alsook Kidssport op de terreinen van Achel VV. Daarnaast vormt ook speelpleinwerking tijdens de zomervakantie een vaste waarde in ons stadje. Van 2 juli tot en met 27 augustus kunnen de kinderen zich iedere dinsdag- en donderdagnamiddag uitleven bij SPW ’t Stadspark in Hamont-centrum en SPW Uit De Bocht in Hamont-Lo. SPW de Koekoek zal dit jaar niet opstarten, maar gaat de virtuele toer op. Geregeld posten zij leuke uitdagingen of een virtueel spel. Houd zeker hun Facebookpagina https://www.facebook.com/spwdekoekoek in de gaten!

Fiets- en wandelzoektochten
Naast het vakantieaanbod kan je deze zomer bij het UiTpunt Hamont-Achel ook terecht voor enkele fiets- en wandelzoektochten voor het hele gezin. Je krijgt daarbij hulp van Hanna van Hamont en Achiel van Achel. Weet je op een mooie zomerdag niet wat doen? Maak er dan een gezellige gezinsuitstap van!

Eén contactbubbel per week
Om ervoor te zorgen dat ondanks de coronacrisis de activiteiten van het zomeraanbod veilig verlopen, dienen deelnemers een aantal richtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan één contactbubbel per week. Dat betekent dat wanneer je kiest voor een activiteit in een bepaalde week, dit de enige activiteit mag zijn waaraan je kind deelneemt in diezelfde week.

Dat betekent overigens ook dat kinderen die deelnemen aan een activiteit uit het zomeraanbod die week géén gebruik kunnen maken van de buitenschoolse opvang IBO De Pagadder en de speelpleinwerkingen. Wie ziek is, blijft uiteraard thuis.

Online inschrijven
De inschrijvingen voor de activiteiten georganiseerd door de stad Hamont-Achel starten op donderdag 11 juni om 20.00 uur. Let wel: omwille van de maatregelen inzake het coronavirus is het enkel mogelijk om online in te schrijven via https://reservaties.hamont-achel.be. Als ouder registreer je best vooraf alle gezinsleden en keur je hun medische fiches goed. Kijk ook zeker na of alle gegevens kloppen.

Sommige activiteiten zullen snel volzet zijn. Wees er dus snel bij! Voor activiteiten georganiseerd door externen – de Musicalstage van Planktom, de tenniskampen en Kidssport – dien je je kind(eren) in te schrijven bij de organisaties zelf. Een totaaloverzicht van alle activiteiten en de praktische info hieromtrent vind je terug op www.hamont-achel.be/zomeraanbod.

Meer info:

* Sportfunctionaris Hanne Nelissen, 011 51 05 36

* Schepen van Gezin Marie-José Cuyvers, 0476 26 44 50

* Schepen van Jeugd Bèr van de Schans, 0498 43 37 00

* Schepen van Sport Jef Plas, 0495 87 36 38

* Burgemeester Rik Rijcken, 0478 20 73 41