7,5 miljoen euro voor renovatie theater De Oranjerie Roermond

ROERMOND – De Roermondse raad heeft 2,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de verbouwing van theater De Oranjerie. Zorgpunt van de gemeenteraad blijft echter nog steeds het verkrijgen van provinciale subsidie.

De gemeenteraad ging niet alleen akkoord met een eenmalige bijdrage van 2,5 miljoen euro voor de verbouwing van het theater. Voor de komende vier jaar geeft de gemeente ook een jaarlijkse bijdrage van 650.000 euro om de exploitatie van het theater rond te krijgen. Daarbij is de intentie om dat ook de ruim twintig jaar erna nog te doen. In ruil daarvoor kan De Oranjerie worden gebruikt door lokale verenigingen en organisaties voor hun (culturele) activiteiten. Zo meldt dagblad ‘De Limburger’.

Het meer dan veertig jaar oude theater De Oranjerie is inmiddels gedateerd, vooral wat betreft technische voorzieningen. Een revitalisatie moet ervoor zorgen dat moderne en grote producties plaats kunnen vinden in het theater. Ook is het de bedoeling dat de akoestiek wordt verbeterd. De totale kosten voor de verbouwing zijn geraamd op 7,5 miljoen euro, in gelijke delen te betalen door de eigenaar van Theaterhotel De Oranjerie Van der Valk, de gemeente en de provincie.

Vorig artikelAlles vers van de boer
Volgend artikelGratis online groepsworkshop ‘Mantelzorg in balans’