Gemiddeld 500 euro voor ouders die kinderen niet naar opvang konden brengen

WEERT – Ongeveer 570.000 ouders komen in aanmerking voor een vergoeding van de overheid vanwege de gedeeltelijke sluiting van de kinderopvang, de afgelopen maanden. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend. De ouders krijgen gemiddeld 500 euro terugbetaald.

Door de uitbraak van het coronavirus konden de meeste kinderen sinds 16 maart niet meer naar de opvang. Alleen ouders met cruciale beroepen mochten gebruik maken van de kinderopvang. Pas op 11 mei waren alle kinderen weer welkom, zij het met een aantal restricties. Sinds vandaag zijn die restricties opgeheven.

Ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen en hun eigen bijdrage in de afgelopen tijd hebben doorbetaald, krijgen het bedrag volledig teruggestort van de overheid. De compensatie geldt ook voor ouders die door hun cruciale beroep hun kind wel naar de opvang konden brengen.

Ouders hoeven niets te doen om het bedrag terug te krijgen. De Sociale Verzekeringsbank maakt het geld naar verwachting rond 8 juli over, staat uitgelegd op de site van de SVB.