Sif bouwt mee aan ‘s werelds grootste off-shore windpark

ROERMOND – Sif in Roermond heeft een gigantische klus binnengesleept. De fabrikant van funderingspalen voor windmolen op zee gaat meebouwen het grootste off-shore windpark ter wereld.

Dat meldt De Limburger. Sif levert alle 140 XL-monopiles voor een miljardenproject dat gerealiseerd wordt door Vattenfall. Het Zweedse concern gaat een park met de naam Hollandse Kust Zuid bouwen op circa achttien kilometer voor de kust van Den Haag en Zandvoort.

Grootste opdracht ooit
Sif noemt de opdracht ‘de grootste ooit’. De productie van de eerste palen wordt binnenkort gestart. Het is de bedoeling dat het windpark in 2023 volledig operationeel is. De capaciteit van het park is dan 1500 megawatt (gelijk aan het stroomgebruik van ruim twee miljoen huishoudens).

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 94: Hongsgelök detve gein herwerderi-j krieëge!
Volgend artikel‘Problemen zijn er om op te lossen’