Oud-burgemeester Evers over politiek in Weert ‘een kille afrekening?’

Henk Evers

NEDERWEERT – Oud-burgemeester Henk Evers van Nederweert (2006-2019) reageert gisteren via Twitter op de Weerter politiek.

‘Ook naar de raadsvergadering in Weert gekeken? Mooie toestand daar. Een conflict met buiten (de krant) leidt intern tot een verschrikkelijk conflict. Democratisch hoogtepunt? kille afrekening? bestuurlijk onvermogen? Wat kunnen we blij zijn met het politieke fatsoen in Nederweert’.

In de Twitter discussie die daarop volgt mengt ook Arno Verhoeven (oud burgemeester van Leudal) zich. We laten u even meelezen:

Arno Verhoeven
Of zoals Gabriëls eerder zo mooi wist te zeggen: kloeëte!
Henk Evers
Gabriels bleef vakkundig buiten beeld en liet het over aan Sterk. Dat is betekenisvol. Plaatsvervangende schaamte dat Heijmans geen weerwoord mocht bieden op Sterk’s betoog. Uit alles bleek dat de teerling voor Heijmans al vorig jaar geworpen werd. Had dat toen gewoon gezegd.
Arno Verhoeven
Geen kloeëte dus….
Henk Evers
Poehei, die zit

Evers adviseur PvdA Weert
Evers is in Weert betrokken als adviseur bij het overbruggingsbestuur van de PvdA afdeling Weert. Kadra: ‘Henk Evers houdt erg van een respectvol en fatsoenlijk Weert en zet zich daarom desgevraagd graag in als bestuursadviseur voor de PvdA.’

De rol van fractievoorzitter Fanida Kadra werd op haar verzoek overigens ook onderzocht door de integriteitsonderzoek naar oud-burgemeester Jos Heijmans. Later deze week is er nog een kort geding dat Heijmans heeft aangespannen tegen de gemeente Weert. Het gaat daarbij onder meer om mailtjes en WhatsApp-berichten van Heijmans onder andere met het PvdA-raadslid Fanida Kadra. De advocaat van Heijmans stelt zich op het standpunt dat dit onrechtmatig en in strijd met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). “Een burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en heeft onder andere contact met politie en Openbaar Ministerie over criminaliteit binnen de gemeente. Dat soort informatie is ook vertrouwelijk voor de raad en kan dus niet zomaar worden bekeken.”

Bestuur PvdA Weert

Bij zijn afscheid als burgemeester van Nederweert Twitterde Evers nog vrolijk dat hij geen Tweetjes meer zo sturen en zeker niet over de Nederweerter politiek.

.

 

 

Vorig artikelWethouder Wendy van Eijk: Horecaondernemers hoeven dit jaar geen precariobelasting te betalen voor een terras
Volgend artikelWeert sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid