Dakpannen en isoleren voor Noord- en Midden-Limburg

WEERT / ROERMOND- Uit het concept-energiestrategie van Noord- en Midden-Limburg is gebleken dat zeventig procent van de daken binnen tien jaar bedekt moeten zijn met zonnepanelen. Verder is de bedoeling dat woningen, bedrijven en overheidspanden op grote schaal worden geïsoleerd. 

Dit concept is afgelopen woensdag gepubliceerd. . Het doel van de regio is om met deze maatregelen in 2030 minimaal een kwart minder CO2 uit te stoten dan in 2015. Zo meldt de Limburger.

Om dit voor elkaar te krijgen worden subsidies en leningen verstrekt en energiecoaches ingezet om inwoners en bedrijven te ‘ontzorgen’. Hoeveel geld hier precies voor beschikbaar komt en wie dit gaat betalen, is nog niet bekend.

BRONDe Limburger
Vorig artikelWethouders doen boekje open: ‘Heijmans is een einzelgänger’
Volgend artikelVuurwerk verwacht van ECB: flinke uitbreiding coronaprogramma