Terrassen weer open: niet overvol, maar gezellig druk in Weert

Gemeente Weert werkt mee en staan toe dat de terrassen worden uitgebreid, zodat de eet- en drinkgelegenheden de ruimte hebben om mensen te ontvangen

WEERT – Na een horecalockdown van 2,5 maand zijn de cafés en terrassen weer open. Voorlopig zijn er nog geen meldingen van lange wachtrijen, maar wel is in Weert al gezellig druk.

Helemaal zoals vroeger is het niet. Bezoekers moeten voor plaatsen binnen reserveren, er mogen maximaal 30 klanten in het café. Op de terrassen moet net als overal 1,5 meter afstand worden gehouden. Veel eigenaren hebben ook gekozen voor een reserveringssysteem voor het terras, maar verplicht is dat niet. De tafels staan op gepaste afstand van elkaar, met aan elke tafel maximaal twee stoelen naast elkaar.

Even wennen
Bij café ’t Swaentje liep het terras langzaam vol. Zowel bezoekers als bedienend personeel moesten duidelijk even wennen aan de nieuwe situatie. “Het is nog even zoeken”, zegt de uitbater van het café. “Het is heel vreemd om weer open te mogen na 2,5 maand. Het is net alsof je met een nieuwe zaak begint.” Uitbaters moesten de afgelopen tijd passen en meten om de tafeltjes en stoelen op de juiste afstand van elkaar te plaatsen. Veel gemeenten werken mee en staan toe dat de terrassen worden uitgebreid, zodat de eet- en drinkgelegenheden de ruimte hebben om mensen te ontvangen.

Foto’s: Mario de Heer