Weertenaar Krist Gruijthuijsen nog 4 jaar directeur KW Institute for Contemporary Art

WEERT – Krist Gruijthuijsen, een van origine Weertenaar, zwaait  de scepter over één van ’s werelds meest spraakmakende centra van hedendaagse kunst. De tegendraadse curator uit Weert werd in 2016 aangesteld als directeur van het gerenommeerde Kunst-Werke in Berlijn. Nu is zijn contract voor 4 jaar verlengt. 

KW is geen museum. Het gerenommeerde kunstcentrum is onderdeel van een aantal kunstinstellingen dat zich begin jaren negentig ontwikkelde in reactie op het politieke klimaat om daarmee de urgentie van kunst te onderstrepen.

De kritische houding van KW, waarbij maatschappelijke vraagstukken aan de kaak gesteld werden, heeft geleid tot vooruitstrevende tentoonstellingen en projecten. KW trekt jaarlijks 60.000 bezoekers en heeft een totale oppervlakte van meer dan vijfduizend vierkante meter.