Bijzonder theaterconcept door het publiek voor lege theaterzaal

Minimalistische komedie waarin jij de hoofdrol speelt!

WEERT – Vanaf 1 juni mogen theaters hun deuren openen voor maximaal 30 personen op 1,5 meter van elkaar. De reguliere professionele programmering kan helaas niet doorgaan, maar het Munttheater heeft een creatief alternatief en start vanaf 6 juni met de productie `OK OK’, een reeks minivoorstellingen waarin jij als bezoeker zelf de hoofdrol speelt.

“Vanaf de gedwongen sluiting kijken we al uit naar het moment waarop we de eerste bezoekers weer in het theater mogen ontvangen. Al is het in het klein, het is weer een begin en dat geeft veel positieve energie”, aldus Brigitte van Eck, directeur van het Munttheater. “Geen indrukwekkende decors, grote ensembles en pracht en praal, maar terug naar de kern: een klein groepje mensen dat bij elkaar komt en een bijzondere ervaring deelt.’

OK OK is een minimalistische komedie die wordt uitgevoerd door het publiek zelf. De vier deelnemers zitten op ruime afstand van elkaar op het podium van het Munttheater. Er is geen publiek, de zaal is leeg maar wel sfeervol verlicht. Een unieke beleving voor iedereen die het theater heeft gemist en een kans krijgt zelf op het podium plaats te nemen.

De vier deelnemers lezen hardop de gemarkeerde zinnen voor uit het script dat ze krijgen. De tekst lijkt steeds vooruit te lopen op de gedachten van de lezers. Het resultaat is een grappig script dat een merkwaardig ‘live’ object lijkt. Een tekst die lijkt geschreven op hetzelfde moment dat hij gelezen wordt.

De voorstelling is vanaf zaterdag 6 juni een aantal weken lang te beleven. Tickets kosten € 12,50 inclusief consumptie uit de koelkast of de koffie-automaat van de artiestenfoyer. Gasten worden via de Artiesteningang aan het Patronaatsplein ontvangen. De maatregelen in verband met corona worden strikt gevolgd. Zo gaan de scripts na elke voorstelling 72 uur in quarantaine en houden de deelnemers en medewerkers overal 1,5 meter afstand. De kaartverkoop start vandaag via de website van het Munttheater. www.munttheater.nl.

Locatie: het podium van het Munttheater, te bereiken via de Artiesteningang
Deelnemers per sessie: 4
Concept en tekst: Ant Hampton & Gert-Jan Stam
Co-producenten: Vooruit, Projects Arts Center en (voormalig) Huis van Bourgondië
Creatieve productie: Katja Timmerberg