SpaceX vanavond ‘In d’n hiemel’ te zien

WEERT – Een historische dag: SpaceX, het bedrijf van Tesla-baas Elon Musk, stuurt vandaag NASA-astronauten de ruimte in. Het is voor het eerst dat een commercieel bedrijf dit doet en bovendien is het de eerste keer in negen jaar tijd dat Amerika mensen de ruimte instuurt.

De zogenoemde Crew Dragon zal rond 22.00 uur (Nederlandse tijd) worden gelanceerd in Florida met aan boord de ervaren astronauten Bob Behnken en Doug Hurley.

Rond 22:55 vliegt SpaceX over Nederland heen. Er is geen telescoop voor nodig om het  ruimteschip te zien. Het ruimteschip komt vanuit het westen en is te zien in het zuidelijk deel van de hemel. Of zoals Beppie Kraft zou zeggen, ‘In d’n hiemel’. Het ruimteschip is maar een paar minuten te zien.

BRONNU
Vorig artikelRabobank Venlo en Horst Venray samen verder als Rabobank Noord-Limburg
Volgend artikelHet Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man gaat weer open