SJG Weert geheel rookvrij

WEERT – Vanaf 31 mei, op Wereld Niet-Rokendag, wordt SJG Weert geheel rookvrij. Vanaf die datum is een algeheel rookverbod van toepassing op het ziekenhuisterrein. Een maatregel die er al enige tijd aan zat te komen. Reden voor dit algehele rookverbod is dat we als ziekenhuis een gezonde omgeving willen bieden voor onze medewerkers, patiënten en bezoekers. Zo wil SJG Weert haar steentje bijdragen aan een rookvrije generatie.

Wat houdt dit rookverbod precies in?
Er was al een rookverbod van toepassing op roken binnen het ziekenhuis, maar vanaf 31 mei mag er ook buiten op het ziekenhuisterrein niet meer gerookt worden. Het betreft alle vormen van roken, van zowel sigaretten en sigaren als pijptabak en e-sigaretten. De rookgelegenheden op het parkeerterrein en het binnenterrein worden verwijderd. Ook mogen onze medewerkers niet roken in hun werkkleding, zodat wordt voorkomen dat zij via hun kleding rook(lucht) overdragen.

Roken staat vaak herstel in de weg
Linda van Eijsden, longarts bij SJG Weert, vertelt: “Als longarts ben ik natuurlijk blij met deze maatregel. Wij longartsen zien dagelijks de vreselijke gevolgen van roken op de lange termijn. Ook staat roken vaak het herstel van patiënten in de weg: het kan een negatief effect hebben op de werking van de behandeling, medicatie en ook op genezing van wonden. Maar we beseffen goed dat roken een verslaving is en dat het lastig is om ervan af te komen. Wij begrijpen dat sommige patiënten, bezoekers en medewerkers niet blij zullen zijn met deze maatregel, maar als ziekenhuis heb je nu eenmaal een voorbeeldfunctie. Voor opgenomen patiënten die roken, bieden we nicotinevervangers aan.’’

Wilt u meer weten over het rookbeleid? Leest dan verder op deze pagina.

 

Vorig artikelWaarnemend burgemeester Ina Leppink-Schuitema stelt zich voor
Volgend artikelTerras Blauwe Meertje 1 juni open