Presentatie onderzoek burgemeester Heijmans

Extra raadsvergadering op 3 juni

Burgemeester Jos Heijmans | Smile Fotografie

WEERT – De agendacommissie van de gemeente Weert heeft besloten dat er op 3 juni aanstaande een extra gemeenteraadsvergadering plaatsvindt. Tijdens deze vergadering wordt het onderzoeksrapport van Berenschot -over de integriteit van burgemeester Jos Heijmans- besproken.

Aanleiding voor het onderzoek is een artikel in De Limburger over het feit dat Heijmans zonder goedkeuring van het college of de gemeenteraad 23.000 euro gemeentelijke subsidie gaf aan een stichting waarvan hij zelf voorzitter is. Ook haalde de burgemeester een Weerter ondernemer binnen als sponsor voor die stichting. Daarmee kan hij de schijn van belangenverstrengeling wekken, en dat is in strijd met de gemeentelijke gedragscode.

Dit gebeurt in een fysieke raadsvergadering in de raadzaal. De reguliere raadsvergadering wordt verplaatst naar 10 juni en wordt ook fysiek gehouden. De raadsvergadering wordt live uitgezonden.

Vorig artikelFotocabine voor pasfoto’s op stadhuis Hamont
Volgend artikelWilma was de grootste woningbouwer van Nederland