Fotocabine voor pasfoto’s op stadhuis Hamont

HAMONT-ACHEL – Moet je op het stadhuis zijn voor een identiteitskaart, reispas of rijbewijs en heb je nog pasfoto’s nodig? Dan kan je hiervoor terecht in de fotocabine op de dienst Burgerzaken. Omwille van de coronamaatregelen zijn fotografen in België momenteel nog verplicht gesloten waardoor het kan zijn dat men de aanvraag voor een administratief document blijft uitstellen en dit dreigt te vervallen.

Vanaf woensdag 13 mei 2020 voorziet het stadsbestuur hiervoor een oplossing door het installeren van pasfotocabine waarmee het mogelijk is om pasfoto’s te maken die voldoen aan alle normen.

Deze fotocabine bevindt zich op het gelijkvloers aan de loketten van de dienst Burgerzaken en is rolstoeltoegankelijk. Voor € 5,00 krijgt de gebruiker zes kant-en-klare pasfoto’s die meteen afgegeven kunnen worden bij de aanvraag. Betalen kan zowel via bancontact als cash. De cabine geeft stap voor stap instructies en neemt verschillende foto’s waaruit men kan kiezen. Hoewel de fotocabine blijvend is, blijft het de aanvrager nog steeds vrij om – na de coronacrisis – een professionele fotograaf te contacteren.

Gebruik cabine tijdens coronacrisis
De fotocabine is in de eerste plaats een oplossing voor burgers die hun aanvraag voor een administratief document moesten uitstellen omwille van de sluiting van fotografen tijdens de coronamaatregelen. Daarom hanteert het stadsbestuur ook hier de strikte maatregelen omtrent hygiëne en social distancing. Na elk gebruik worden alle oppervlakten die aangeraakt worden in de cabine grondig ontsmet.  Ook is het niet toegelaten om met twee of meer personen deze fotocabine te betreden.

Omwille van de coronacrisis werken onze diensten tot nader order enkel op afspraak. Wie gebruik wil maken van de cabine, maakt dus eerst een afspraak met de dienst Burgerzaken via het telefoonnummer 011 51 05 00.