Weerter horeca is er klaar voor

De Gotcha heeft ruimte genoeg en is er klaar voor.

WEERT – Als hotels, restaurants en cafĂ©’s na 1 juni weer opengaan, hebben ze zich te houden aan richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland. De branchevereniging heeft een protocol opgesteld waar de horeca aan moet voldoen tijdens de coronacrisis. Dat document is ingezien door RTL Nieuws. We zetten hier op een rijtje hoe je avondje uit eruit kan gaan zien.

Cafés en restaurants mogen voorlopig uitsluitend werken met reserveringen. Even spontaan ergens binnen lopen zit er dus nog niet in. Bij binnenkomst moeten de gasten hun handen wassen of ontsmetten met handgel en voordat je echt naar binnen mag, vindt er een controlegesprek plaats.

In dat gesprek wordt onder meer gevraagd of je de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten, of dat een huisgenoot van je dat heeft gehad. Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.

Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaatsgevonden, mogen medewerkers binnen 1,5 meter aan tafel of aan de bar de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan de tafel of bar zitten.

En verder:

  • Aan een tafel mogen maximaal vier personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijk huishouden dat uit meer personen bestaat.
  • Ook aan een bar mogen maar maximaal vier personen naast elkaar staan of zitten, met een uitzondering voor grotere huishoudens.
  • Als de gasten de gelegenheid hebben verlaten, moeten de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden gereinigd.
BRONRTL Nieuws
Vorig artikelOpeningstijden Weerter binnenstad
Volgend artikelDag van de Verpleging ‘niet klappen maar lappen’