Openingstijden Weerter binnenstad

WEERT – De binnenstad van Weert hervat vanaf heden weer de reguliere openingstijden. Ook tijdens het Hemelvaartweekend gaan de geplande extra openingsmomenten door.

Ondernemers in de Weerter binnenstad grijpen de versoepelde maatregelen omtrent het coronavirus aan om zich vol enthousiasme te herpakken en reguliere openingstijden te herstellen. Het bestuur van BIZ Ondernemers heeft aangegeven dat de binnenstad vanaf heden weer standaard de koopavonden en geplande koopzondagen hanteert.

Hemelvaartweekend
Tijdens het lange Hemelvaartweekend hebben veel mensen vrij, een ideaal moment voor een wandeling door het centrum. Veel winkels zijn op donderdag 21 mei extra geopend. Op zondag 24 mei gaat de geplande koopzondag ook door, echter zonder extra activiteiten. Beide dagen openen winkels van 13:00 tot 17:00 uur en is parkeren gratis, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

Winkelen volgens richtlijnen
De instructie van het kabinet is sinds 11 mei veranderd van ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘vermijd drukte’. Dat betekent dat het weer mogelijk is om niet-functioneel te winkelen in de Weerter binnenstad. Toch wordt nadrukkelijk verzocht om richtlijnen in acht te houden. Ondernemers hebben hun winkels veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van de Weerter binnenstad.

Koop lokaal
Het hart van de binnenstad is de lokale ondernemer die voor je klaarstaat met een persoonlijke benadering en gastvrije glimlach. Dat mensen graag naar de binnenstad komen is omdat er wat te beleven valt. Samen een nieuwe outfit uitzoeken, gezellig lunchen en genieten tijdens evenementen. Zonder de Weerter lokale ondernemer is dat niet mogelijk.

De ruim 200 ondernemers in de binnenstad hebben nu meer dan ooit steun uw nodig. Samen zorgen we ervoor dat we dit overwinnen en de binnenstad in betere tijden weer een plek is waar je ongedwongen terecht kunt. Op www.cmweert.nl/kooplokaal geeft Centrummanagement daarom een aantal praktische suggesties over hoe de lokale ondernemer gesteund kan worden. Niet alle suggesties zijn direct uitvoerbaar door iedereen, maar één ding is zeker: als we samen de keuze maken om lokaal te kopen, kunnen we ook later terecht in een levendig centrum.

Meer informatie over bereikbaarheid en openingstijden van de Weerter binnenstad is te vinden op www.cmweert.nl.

Vorig artikel1950 – R.K.S.V. Wilhelmina ’08
Volgend artikelWeerter horeca is er klaar voor