Moederdag recept van ONE Roermond

Roermond –  In 2007 opende ONE haar deuren in één van de oudste wijken van Roermond. Er is sinds die tijd een boel veranderd. In 2010 zijn ze bekroond met een Michelinster. En nu voor Moederdag delen ze een overheerlijk recept.

LEKKERNIJEN UIT ONE’S MOESTUIN

Voor 4 personen:

ONE’s moestuin fruit sorbet:

  • 200 gram gemengd (rood) fruit
  • 20 gram water
  • 10 gram suiker
  • 5 gram glucose
  • 4 gram citoensap

Breng water, suiker, glucose aan de kook. Draai in een blender het rood fruit samen met het citroensap en de suikersiroop tot een gladde massa. De massa in een ijsmachine opdraaien

Citroen gel:

  • 25 gram citroensap
  • 35 gram water
  • 14 gram suiker
  • 1,2 gram agar agar

Ingrediënten gezamenlijk aan de kook brengen en kort doorkoken. Af laten koelen tot een gelei. Gelei in een blender fijndraaien tot een mooie gladde gel.

Aardbeien crème:

  • 1 ei
  • 80 gram aardbeien puree
  • 25 gram suiker
  • 5 gram limoensap
  • 1 blaadje gelatine
  • 60 gram roomboter
  • 70 gram halfgeslagen room

Ei, aardbeien puree, suiker, limoensap en boter in een bekken doen en even met een garde goed mengen. Deze massa au bain-marie verwarmen totdat het geheel begint te binden (als een pudding). Gelatine toevoegen en af laten koelen. Zodra de massa rond de 20 graden is de halfgeslagen room erdoorheen spatelen.

Lavendel crisp:

  • 50 gram glucose
  • 50 gram fondant
  • 5 gram gedroogde lavendel poeder

Alle ingrediënten in een pannetje aan de kook brengen. Net voordat deze massa begint te verkleuren (karamelliseren) deze op een silicone matje gieten en laten afkoelen. In stukken breken en in een blender tot poeder draaien. Poeder met behulp van een zeefje dun op een silicone matje strooien en in rondjes uitsteken. Dit in de oven op ongeveer 150 graden laten smelten. Af laten koelen en de ronde crisps eruit breken.

lierbloesem champagne:

  • 20 gram verse vlierbloesem
  • 100 gram water
  • 60 gram suiker
  • 5 gram limoensap
  • 150 gram champagne

Vlierbloesem en water samen in een pannetje doen en een nacht in de koeling laten trekken. Vlierbloesem eruit zeven en suiker en limoensap aan het vlierbloesemwater toevoegen en het geheel even aan de kook brengen. Af laten koelen en net voor het serveren van het gerecht de siroop mengen met de champagne.

Om het gerecht af te maken:

  • 150 gram mooie rijpe aarbeien
  • 100 gram gele en rode frambozen
  • 75 gram blauwe bessen
  • 75 gram rode bessen
  • Verse geplukte mint en bloemen

Garneer alle ingrediënten mooi op bord. Schep er een mooie quenelle sorbet bij. Als laatste de vlierbloesem champagne in het bord gieten. Enjoy!!!