Waterproject in Kenia gerealiseerd door Rotaryclub Weert en Neerpelt

NEW MERKALEI DAM

WEERT / NEERPELT – Van het overleven in een soort maanlandschap naar een leven met water en perspectief voor mens en dier. Een onhaalbare droom voor de Pokot-nomaden in Kenia. Toch is deze droom gerealiseerd. De ‘New Markalei Dam’ is een feit.

Rotaryclubs Weert en Neerpelt hebben samen 9.000 euro opgehaald om dit project te financieren.  Het waterreservoir is al operationeel en wordt volop gebruikt.

Ook deze regio is getroffen door het coronavirus. Er zijn strikte maatregelen. Inwoners kunnen hun kot/hut/erf niet uit. Het volledige sociale leven en de levensnoodzakelijk markten liggen plat. Er ligt een hongersnood om de hoek door de sprinkhanenplaag.

Door de aanleg van het waterreservoir hebben de inwoners een sprankel van hoop gekregen en vertrouwen in de toekomst. Het leven van deze nomadenfamilies krijgt door deze watervoorziening een andere wending. Een van de corebusinesses van Rotary.

 

 

Vorig artikelResten komeet Halley knallen de atmosfeer in
Volgend artikelCollege van B&W Nederweert positief over bouwplan De Peelwachter