1944 – Annamolen en een bevrijder

De Annamolen in Keent kreeg via de heer Keunen in Utrecht een foto in bezit uit eind 1944. Op de foto staat een soldaat tegenover de Sint Annamolen van Keent in Weert. Toen had de Annamolen langs de Bocholterweg nog van Busselwieken. Gezien de soldaat enkele takken hulst draagt, moet het de periode van kerst zijn geweest.

De foto is gemaakt op het perceel van de familie Coolen langs de Bocholterweg recht tegenover de molen. De foto is al eens gepubliceerd in het blad Molenwereld: editie april 2005 nr 135.

Imperial War Museum in Londen
Theo Schers van de Gemeente Weert Erfgoecluster schreef de Annamolen: “Ik ken de foto maar de locatie van de molen was mij niet bekend. De foto (kleurendia) is in bezit van het Imperial War Museum in Londen. Daar staan er meer op die in Weert gemaakt zijn. Op de site van het IWM staat geen naam vermeld en ook de eenheid van de soldaat wordt niet genoemd.

Vanwege andere foto’s van dezelfde fotograaf zou het kunnen zijn dat de soldaat een lid is van een eenheid binnen de 4th Armoured Brigade is (Zwarte Ratten) maar eerder denk ik dat het een lid is van een Postal Service, dus geen gevechtseenheid.
Zie de webpagina meer gegevens zijn mij niet bekend.”

Wie helpt mee zoeken?
Wie kan de Annamolen in Keent helpen met de zoektocht naar het verhaal achter deze foto? Heeft u tips voor de Annamolen in Keent vindt u het mogelijk leuk de speurtocht samen met ons voort te zetten? Neem dan met ons contact op: [email protected]

Vorig artikelSobere dodenherdenking vredesmonument in Stramproy
Volgend artikelCorona: totaal overleden personen in Midden- en Noord-Limburg 285 (+2)