Weertse kermisexploitant Joanne Buwalda heeft grote zorgen

WEERT – De Weertse kermisexploitant Joanne Buwalda vertelde gisteren in de talkshow OP1 wat het voor haar betekent dat de kermisattracties voorlopig op stal blijven.

Kermisondernemers kregen vorige week te horen dat er tot september nergens kermis zal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor honderden kermisexploitanten, zoals Joanne Buwalda uit Weert. De jonge onderneemster heeft een eigen churros kraam en vertelt over de onzekere toekomst. “Dit jaar kan ik niet open gaan. Er komt dus geen geld binnen.”

Kermisfamilie
Ze komt uit een kermisfamilie. “Mijn ouders hebben net geïnvesteerd in een nieuwe achtbaan. Ze hebben er natuurlijk op gerekend dat ze gewoon open zouden gaan. De anderhalvemeter-samenleving gaat voor ons niet werken. De behoefte aan steun is dus erg groot.”

Vorig artikelDynastieke grafkerk graven van Horn gered
Volgend artikelUitbraak corona op nertsenhouderijen