Gemeente Weert reikt 6 kinderlintjes uit

WEERT – Locoburgemeester Geert GabriĆ«ls maakte op woensdag 22 april bekend dat zes kinderen uit Weert een kinderlintje krijgen. Deze kinderen hebben zich op bijzondere wijze ingezet voor de medemens of de maatschappij. Met het kinderlintje worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De kinderlintjes worden later dit jaar uitgereikt.

De volgende kinderen krijgen een lintje:

Stijn van den Boogaart, 6 jaar
Stijn zocht hulp toen zijn oma onwel werd. Hij heeft dapper, kalm en doordacht gehandeld en daardoor het leven van zijn oma gered.

Ā Monica Kamikian, 12 jaar
Monica stond klaar voor een leerling die in een internaat verbleef. Ze hielp haar met van alles en bood haar een luisterend oor als ze dat nodig had.

Sterre, Nure en Mink Geenen, 13 ,12 en 8 jaar
Vanaf september 2018 ruimen Sterre, Nure en Mink samen zwerfafval op in hun wijk Graswinkel. Hun idee werkte aanstekelijk, want ze wisten ook andere kinderen te motiveren om mee te helpen.

Sofie van Laar, 13 jaar
Sofie is het enige lid van de Taskforce Cyberpesten op het College. Het Taskforce Cyberpesten wordt op verschillende scholen opgezet om online pesten tegen te gaan. Sofie heeft als doel de situatie voor underdog kinderen te verbeteren.

Ā 

Vorig artikelLimburgse Collecteweek voor Kankeronderzoekfonds Limburg alleen online
Volgend artikelGeen Architectuurprijs Weert en Nederweert dit jaar