Bewoners Herkenbosch geëvacueerd door aanhoudende brand De Meinweg

HERKENBOSCH – Door de aanhoudende rook van de bosbrand die maandagavond ontstond in het natuurgebied De Meinweg, zijn de inwoners van Herkenbosch dinsdagnacht geëvacueerd. De evacuatie begon even voor middernacht en is rond 06:00 uur afgerond. Politie is van deur tot deur gegaan, de mensen die zelf vertrokken werd verzocht een briefje op de deur te hangen.

De kern van Herkenbosch is afgesloten met dranghekken. Winkels en bedrijven zijn gesloten en medewerkers zijn verzocht om niet naar Herkenbosch te komen. Het industrieterrein is echter wel nog open voorlopig. De verwachting is dat woensdagmiddag er meer duidelijkheid is over de ontwikkeling van de brand en wanneer inwoners weer terug kunnen naar hun woning.

Evacuatie
Zestig rode kruis hulpverleners hebben heel de nacht doorgewerkt om de evacués uit Herkenbosch op te vangen. Zij moesten hun huis verlaten wegens brand in een natuurgebied. Er werden 800 slaapplaatsen gecreëerd in 16 sportzalen. Wegens #Corona stonden de bedjes wat verder uit elkaar

Onder controle
De brandweer heeft de brand goed onder controle kunnen houden in de nacht van dinsdag op woensdag. Van een volledige controle is echter nog geen sprake. Het getroffen gebied is ruim 170 hectare groot. In het grootste deel daarvan is vooral aan de grond alles zwartgeblakerd, aldus de zegsman.

Foto’s: brandweer Belfeld en Merlijn Stoffels.
Video: Joris Ansems

 

Vorig artikelPeelbrand: evacuaties en snelweg A67 in beide richtingen dicht
Volgend artikelHet nieuwe Holland Casino in Venlo