Strijd tegen grote brand in de Deurnese Peel nog niet voorbij

DEURNE – In het natuurgebied de Deurnese Peel, is maandagmiddag een grote natuurbrand uitgebroken. Twaalf brandweerwagens, zes watertanks en een blushelikopter zijn ingezet. Door de harde wind laat het vuur zich moeilijk doven. De rook is in de wijde omgeving goed te zien en te ruiken. Er zijn drie NL-alerts verzonden.

De brand is maandag rond half acht afgenomen, maar nog niet onder controle. De brandweer heeft afgelopen nacht het gebied bewaakt. Zolang het vuur niet onder controle is kan het zich verspreiden. De harde wind blijft het vuur voeden waardoor het lastig onder controle te krijgen is. Het gaat om een gebied van meer dan 100 hectare.

De luchtmacht heeft ook zijn steentje bijgedragen aan het bestrijden van het vuur. Maandag hebben ze een Chinook helikopter gestuurd inclusief een Bambi Bucket. De Bambi Bucket is een waterzak waar maximaal 10.000L water in past.

Foto’s: Jeroen Vrijnsen

Vorig artikelPand Enexis verkocht
Volgend artikelCorona check-app nu beschikbaar voor iedereen