Peelbrand: evacuaties en snelweg A67 in beide richtingen dicht

A67 tussen Venlo en Eindhoven beide richtingen afgesloten

Foto: Jeroen Vrijnsen

Meerdere woningen in Griendtsveen worden dinsdagavond uit voorzorg ontruimd nu de Peelbrand door de harde wind een onvoorspelbaar karakter krijgt. De snelweg A67 tussen Venlo en Eindhoven is in beide richtingen afgesloten door de rookontwikkeling.

Volgens de politie kost het erg veel moeite om de natuurbrand onder controle te krijgen. De brandweer krijgt intussen hulp van de Koninklijke Luchtmacht met vier blushelikopters en soldaten van de Koninklijke Landmacht. De natuurbrand ontstond maandagmiddag en honderden brandweerlieden zijn bezig met bluswerkzaamheden. Er is al 250 hectare natuurgebied verloren gegaan.

Vorig artikelCorona: totaal overleden personen in Midden- en Noord-Limburg 250 (+2)
Volgend artikelBewoners Herkenbosch geëvacueerd door aanhoudende brand De Meinweg