Grote brand in het Nationaal Park “De Meinweg”

WEERT- Op maandag rond het middaguur werd de Nederlandse brandweer opgeroepen voor een grote brand in het Nationaal Park “De Meinweg” bij Herkenbosch. Net over de grens ten oosten van Roermond. Duitse brandweerkorpsen ondersteunden de bluswerkzaamheden in het bos en de heide.

De grote natuurbrand brak rond 13:00 uur maandag uit in op het verharde deel van het bosgebied. Rond 18:00 uur dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben, maar rond 19:30 uur laaiden de vlammen opnieuw op door vliegvuur. Er is in totaal zo’n 170 hectare heideterrein verbrand.

Ondanks dat de rookontwikkeling een stuk is afgenomen, worden mensen in de omgeving van Herkenbosch nog wel verzocht binnen te blijven met de ramen gesloten.

Vorig artikelCorona: totaal overleden personen in Midden- en Noord-Limburg 248 (+2)
Volgend artikelVan kantorenpand naar hoogwaardige appartementen