Corona check-app nu beschikbaar voor iedereen

WEERT – De Corona Check-app van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam is nu voor heel Nederland beschikbaar. In de app kunnen mensen medische gegevens invoeren en melden hoe ze zich voelen. Als daar een verdacht beeld uit ontstaat en wordt gedacht dat iemand besmet zou kunnen zijn met het coronavirus, dan neemt een arts contact op met de gebruiker van de app. Zo meldt de NOS.

De app werd op 16 maart gelanceerd en is al door zeker 115.000 mensen gedownload. Tot dinsdag verliep dat nog via een aantal ziekenhuizen in het land, maar nu kan iedereen de app downloaden. Er is gebruik gemaakt van het al bestaande Luscii. Dat is een medisch gecertificeerde app die naar eigen zeggen tientallen ziekenhuizen helpt met medische begeleiding op afstand.

In de app vul je vragen in over je temperatuur, kortademigheid, keelpijn en verkoudheid. Medisch personeel in zeven verschillende regio’s controleert de ingevoerde gegevens van de duizenden deelnemers aan de hand van RIVM-richtlijnen.

Diagnose via de app is niet 100 procent waterdicht, zei longarts Paul Bresser eerder tegen de NOS. “Maar nadat mensen een vragenlijst hebben ingevuld, kunnen we zorgen over de vraag ‘heb ik het of heb ik het niet?’ in ieder geval wegnemen”. Mensen die op basis van hun klachten waarschijnlijk besmet zijn wordt geadviseerd om binnen te blijven tot de klachten over zijn.

BRONNOS
Vorig artikelStrijd tegen grote brand in de Deurnese Peel nog niet voorbij
Volgend artikelKunstproject ‘Wall of Hearts’ Philips van Horne