Thuis stilstaan bij Dodenherdenking en thuis Bevrijdingsdag vieren

WEERT – Ook in Weert herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zou zelfs groots 75 jaar bevrijding van Nederland gevierd worden. Door de coronacrisis is alles anders. Daarom zien 4 en 5 mei er dit jaar iets anders uit. We houden rekening met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. We herdenken en vieren thuis, alleen maar toch samen.

 

Tijdens Dodenherdenking, maandag 4 mei, hangt de vlag de hele dag halfstok. De gemeente Weert en het comité Bevrijding en Herdenkingen Weert vragen iedereen om dat ook te doen. Tijdens Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, roepen we iedereen op om de vlag de hele dag in de top te hangen.

 

Thuis herdenken op 4 mei

De herdenking op 4 mei is dit jaar zonder publiek, zowel in Weert als Stramproy. Even voor 20.00 uur zijn de plechtigheden. We vragen iedereen om thuis te herdenken en om niet naar de plechtigheid te komen. Na het taptoe-signaal volgt traditiegetrouw om 20.00 uur twee minuten stilte.

Herdenken in Weert

Overdag is er van 8.00 tot 20.00 uur gelegenheid voor alle inwoners en organisaties om bloemen of kransen neer te leggen bij de Rumolduskapel in Weert. Daarbij roepen we iedereen op om de coronamaatregelen in acht te nemen. Het comité Bevrijding en Herdenkingen Weert legt ’s morgens om 8.00 uur de eerste bloemen neer. Om 19.58 uur legt locoburgemeester Geert Gabriëls een krans bij de Rumolduskapel, zonder publiek.

Herdenken in Stramproy

Ook in Stramproy is er van 8.00 tot 20.00 uur gelegenheid om bloemen of kransen neer te leggen, bij het monument aan de Prinses Beatrixstraat. Ook daar vragen we mensen rekening te houden met de coronamaatregelen. Het herdenkingscomité van de dorpsraad Stramproy legt om 8.00 uur de eerste bloemen en hijst de vlag halfstok. Om 19.58 uur legt wethouder Tessa Geelen een krans bij het herdenkingsmonument, zonder publiek.

Thuis vieren op 5 mei

Op dinsdag 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. In de lijn van de maatregelen voor het coronavirus zijn er geen activiteiten op Bevrijdingsdag.

 

 

 

Vorig artikelBroederschap Weert doet oproep; Vrijwilligers gezocht voor het openstellen van de kerk
Volgend artikelEen winkelier van hier: Mark Kok van ShoezZ by GlamZ