Eerste kievitskuikens in Nederweert

foto kuiken: Mark Koolen
Foto: Mark Koolen

NEDERWEERT – Donderdagochtend zag weidevogelbeschermer Peter Feijen de eerste 4 kievitskuikens lopen in Nederweert. In maart vond hij ook al het eerste kievitsnest. De kuikens liepen op een perceel van agrariër Leon Deuss. Sinds half maart waren op zijn perceel verschillende nesten gevonden.

Kieviten broeden 26 dagen op hun 4 eieren. Zonder medewerking van de agrariërs zouden de nesten geen kans hebben in deze drukke tijd van bemesten, ploegen en zaaien. De komende dagen zullen nog tientallen nesten uitkomen op percelen waar de kievitsnesten gevonden zijn en vervolgens beschermd door de Nederweerter boeren.

Vorig artikelFlinke rookontwikkeling in Heythuysen
Volgend artikelAantal nieuwe WW-uitkeringen in Limburg stijgt met 60 procent