Help verenigingen, bewaar je oude textiel nog even thuis!

WEERT – De textielinzameling staat enorm onder druk en de sorteercentra kunnen het niet meer aan. Hierdoor ontvangen verenigingen geen vergoeding meer per kilo ingezamelde textiel maar moet de gemeente Weert een vergoeding betalen om de groene textielcontainers te legen.

Punt Welzijn doet dan ook een warm beroep op alle burgers in Weert om tweedehands textiel te bewaren tot de Covid-19-maatregelen versoepeld zijn en de Sponsorwinkel weer open is. Voor de Covid-19-crisis werden alle textielcontainers geleegd door verenigingen. De goede kleding die gebracht werd naar de Sponsorwinkel werd daar gesorteerd. Goede kleding werd vervolgens verkocht in de Sponsorwinkel. In 2019 leverden al deze inspanningen van het ophalen van textiel tot de verkoop in de Sponsorwinkel de Weerter verenigingen meer dan € 150.000,- op.

Vanaf half maart heeft Reshare tijdelijk het legen van de textielcontainers in Weert overgenomen van de vrijwilligersorganisaties om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen. Reshare leegt de containers iedere woensdag en samen met de vrijwilligers en de gemeentelijke Reinigingsdienst worden grote inspanningen geleverd om de omgeving van de containers netjes te houden.

De textielrecycling sector is hard getroffen door de wereldwijde lockdowns en andere Covid-19 gerelateerde maatregelen. Alles staat stil, alleen de aanvoer van tweedehands textiel is enorm. Iedereen is de kasten aan het opruimen en brengt zijn tweedehands textiel naar de textielcontainers. De opslagloodsen zijn vol en de kosten voor de textielrecyclebedrijven lopen op en ook voor ons in Weert heeft dit helaas gevolgen.

Wij hopen dat iedereen zijn oude textiel zoveel mogelijk bewaart voor betere tijden en op die manier het vrijwilligersleven in Weert steunt. Alvast bedankt hiervoor.

Vorig artikelTotaal overleden personen in Midden- en Noord-Limburg 230 (+9)
Volgend artikelFolder Corona Hulp Weert ‘Durf om hulp te vragen’