Hamont-Achel wil 300.000 euro uittrekken voor steun ondernemers en inwoners

HAMONT-ACHEL – De maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken hebben een grote financiële impact op zowel de inwoners van Hamont-Achel als de lokale handelaars. Om hen tijdens, maar ook na deze crisis zo goed mogelijk te ondersteunen, wenst het stadsbestuur 300.000 euro aan middelen in te zetten.

Nog voor de gemeenteraad van donderdag 23 april wil het beleid deze plannen met alle politieke partijen binnen Hamont-Achel afstemmen om zo tot breed gedragen maatregelen te komen.

Financieel ondersteunen
Heel wat zaken hebben noodgedwongen moeten sluiten. Daarnaast vallen ook heel wat personen hierdoor terug op technische werkloosheid. Net als de Vlaamse overheid wil ook de stad Hamont-Achel haar steentje bijdragen. Daarom wenst men alle inwoners financieel te steunen. Later deze week wenst het stadsbestuur in overleg te gaan met alle politieke partijen in Hamont-Achel om de verschillende voorstellen van steunmaatregelen te bespreken.