Folder Corona Hulp Weert ‘Durf om hulp te vragen’

wethouder Tessa Geelen brengt Corona Hulp Weert folders rond

WEERT – Het team van Corona Hulp Weert heeft niet stil gezeten de afgelopen weken. Naast het draaien van de telefoondienst door Punt Welzijn is er een folder ontwikkeld die momenteel huis aan huis verspreid wordt in de gemeente Weert.

David Winkelmolen van Punt Welzijn licht toe: ”Het belangrijkste doel is om hulpvragers te bereiken die we via kranten, radio en online media nog niet hebben bereikt. We willen niet dat er iemand vergeten wordt, en deze actie draagt daar aan bij”.

De folder geeft informatie over Corona Hulp Weert en spoort mensen aan om elkaar hulp te vragen of aan te bieden. Onderdeel van de folder is een kaart die afgescheurd kan worden. “Vervolgens vul je de kaart in en stop je deze bijvoorbeeld in de bus bij buren. We willen mensen de kans geven om er te zijn voor iemand anders, of om hulp te kunnen vragen”, licht David toe. De zinnen “Ich help dich gaer!” en “Waat ich dich vraoge wil!” vormen de kern van de actie.

De folder is een voorbeeld van weer een geweldig stukje samenwerking in Weert in deze coronatijd. “Zonder de financiële en creatieve inzet van Buro Beeldvang en de Rotary was deze folderactie niet mogelijk geweest. Maar ook bijvoorbeeld Weert Collecteert en Stichting Goede doelen Stramproy hebben ons de afgelopen dagen enorm geholpen. Zij hebben lijsten aangeleverd en routes samengevoegd en ook zorgen zij voor een groot deel van de ruim 80 vrijwilligers die de folders (23.000 stuks in totaal) huis aan huis gaan verspreiden. Veel van de vrijwilligers hebben zich eerder via Corona Hulp Weert aangemeld om ergens een handje bij te helpen en dat komt nu super van pas”., aldus David.

Eén van de vrijwilligers die folders gaat verspreiden is wethouder Tessa Geelen: “Ik vind het ontzettend mooi om te zien welke creatieve initiatieven zich in deze tijd ontwikkelen in Weert. Wat fijn om te zien dat Punt Welzijn aan iedereen denkt en op deze manier bij elk huishouden in Weert een folder op de deurmat valt. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij door vanavond in mijn eigen wijk een paar folders rond te brengen”.

Voor wie de folder online wil bekijken, of deze extra uit wil printen, staat hier de link naar de website van Punt Welzijn: https://www.puntwelzijn.nl/wp-content/uploads/2020/04/punt-welzijn-corona-hulp-weert-kaart.pdf

Belangrijkste blijft: Heb je praktische hulp nodig (bijv bij boodschappen doen, hond uitlaten, medicatie halen) of behoefte aan een luisterend oor, laat het dan weten aan een ander. Of bel Corona Hulp Weert via 0495-697900.

Vorig artikelHelp verenigingen, bewaar je oude textiel nog even thuis!
Volgend artikelOversteek voor fietsers en voetgangers Laarveld / Molenakker