Record aantal coronabesmettingen in Cranendonck

Cranendonck 269,3 patiënten per 100.000 inwoners

Luchtfoto Facebook: MFC De Borg Budel | Frank van Mierlo

CRANENDONCK – Wie inzoomt op de kaart van het RIVM op Zuidoost-Brabant ziet het meteen: het donkerblauwe eiland Cranendonck dat qua ziekenhuisopnamen recordcijfers schrijft ten opzichte van omliggende buurtgemeenten.

Het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis (per 100.000 inwoners) ligt in Cranendonck vele malen hoger dan Weert en Nederweert. Landelijk staat Cranendonck op de vierde plek van zwaarst getroffen gemeenten.

Cijfers RIVM.nl dinsdag 14 april

  • Cranendonck 269,3 patiënten per 100.000 inwoners
  • Heeze-Leende 74,3 patiënten per 100.000 inwoners
  • Someren 139,3 patiënten per 100.000 inwoners
  • Weert 109,8 patiënten per 100.000 inwoners
  • Nederweert 164,5 patiënten per 100.000 inwoners

Als een van de mogelijke oorzaken wordt genoemd dat de opening van van gemeenschapshuis ‘De Borgh’ op 7,8 en 9 maart wellicht de boosdoener is geweest. Maar ook carnaval kan een van de mogelijke oorzaken zijn.

Burgemeester Roland van Kessel maakt zich zorgen over de hoge aantallen in zijn gemeente. ,,De gemeenschap in Cranendonck wordt hard getroffen door het coronavirus. Vandaar dat ik er alles aan doe om bij onze inwoners duidelijk te maken dat het volgen van de maatregelen van het RIVM een absolute noodzaak is.” Volgens de burgemeester wordt er door de GGD geen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de relatief hoge cijfers in Cranendonck. Zo meldt het Eindhovens dagblad.