Mojo (betrokken bij Bospop) roept kabinet op: blaas festivalseizoen af

WEERT – Mojo Concerts, betrokken bij de organisatie van onder meer Bospop en Pinkpop, roept het kabinet op een streep te zetten door alle grote zomerfestivals. 

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot 1 juni. “We kunnen denk ik allemaal wel aanvoelen dat festivals ook na 1 juni geen doorgang kunnen vinden. Alleen weten we dat nu nog niet”, zei Mojo-directeur Ruben Brouwer in het BNR-programma Spitsuur.

Onduidelijkheid
Een festival zal volgens Brouwer namelijk niet zelf opgeven, omdat het vaak vastzit zit aan verzekeringen en contracten met artiesten en leveranciers. “Er is nu nog geen sprake van overmacht. Als de overheid zegt: ‘het mag niet meer’, dan heb je een situatie waarbij er overmacht is en dan gaan heel veel contracten niet meer door en kunnen verzekeringen in werking treden”, zegt Brouwer.

Bospop
Ook Bospop gaat voorlopig nog gewoon door. Hoewel de maatregelen tot 1 juni duren en het Weerter festival gepland staat op 10, 11 en 12 juli, gaat men er in Nederland vanuit dat bepaalde regels, zoals 1,5 meter afstand houden, nog een jaar blijven duren. Een dergelijk festival organiseren is met zo’n maatregel onmogelijk.

Vorig artikelOnline koormuziek op Goede Vrijdag
Volgend artikelMedewerkers thuiszorg in de Paasbloemen