Plannen voor meer houten woningen in Leuken

WEERT – Momenteel worden in de Weerter wijk Leuken zestien woningen van hout gerealiseerd. De plannen zijn uitgebreid met zes extra woningen.

Dat meldt De Limburger. Aan de Sportstraat (waar voorheen de sporthal stond) worden zestien zogenaamde Nur-Holz-woningen gebouwd. Het gaat om zestien sociale huurwoningen die in opdracht van Wonen Limburg volledig met duurzaam geproduceerd hout uit het Duitse Zwarte Woud worden gebouwd.

Extra woningen
Er blijft voldoende ruimte over voor extra huizen en de aanleg van groen. De aannemers zouden interesse hebben om die woningen te mogen bouwen. Volgens De Limburger geeft de gemeente er de voorkeur aan dat ook deze woningen in hout uitgevoerd worden.

Huizen van hout hebben de toekomst. Lister Buildings gaat in Weert op grote schaal houten woningen produceren. In de fabriek gaat het bedrijf studentenwoningen, zorgwoningen, starterswoningen en hotels produceren van cross laminated timber (kruis-laaghout). De componenten kunnen als ‘legostukken’ in elkaar worden gezet.

Vorig artikelHard blaffen naar de maan
Volgend artikelTotaal 196 (+11) mensen overleden in Midden- en Noord-Limburg