Oplichters proberen babbeltruc in Nederweert

NEDERWEERT – Bij de gemeente Nederweert is een melding gedaan van mensen die met een smoes probeerden bij inwoners in huis te komen.

Afgelopen week ontving de gemeente een melding dat twee inzittenden van een auto met valse kentekenplaten bij inwoners in het buitengebied aanbelden. Ze gaven aan dat ze voor de glasvezelaansluiting kwamen. De betreffende bewoner vertrouwde dit niet, belde de politie en noteerde het kenteken. Het kenteken bestond niet meer. Waarschijnlijk gaat het om oplichters of personen met snode plannen. Los van de coronamaatregelen geldt natuurlijk, ben alert op babbeltrucs en oplichting.

Babbeltruc
Diefstal door een babbeltruc komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij inwoners aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

Oplichting
Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. Denk niet dat het u niet overkomt. Vraag sowieso altijd om een identiteitsbewijs als u iets niet vertrouwt. Lees meer over babbeltrucs en hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Vorig artikelGemeente Weert neemt extra maatregelen bij Milieustraat
Volgend artikelEen winkelier van hier: Dierspecialist Paul Meevis